Whey протеини се протеини кои се наоѓаат во сурутката, течниот дел од млекото кој се добива при процесот на добивање сирење. Овие протеини претставуваат одлична нутритивна поддршка при диетите. Сите производи се достапни за онлајн нарачка со бесплатна достава.

Прикажани 2 производи

Myprotein Impact Whey Protein, 1000 g

2,990 ден

Impact Whey Protein® е произведен со користење првокласен концетрат од протеин од сурутка кој содржи 82% протеински состав. Ако барате производ од врвен квалитет по достапна цена тогаш сте на вистинското место.

Impact Whey Protein®  е богат извор на концетрат од протеин од сурутка од вегетаријанско слатко сирење, добиена од водечките производители на сурутка. Освен тоа што протеинот од сурутка има најголема биолошка вредност, во себе содржи високо ниво на  есенцијални и неесенцијални аминокиселини. Производниот процес користи уникатни технологии на мембранска филтрација сушење на ниски температури и притисок. Со тоа се обезбедува прецизно одвојување и концентррање на сурутката и зачувување на нејзините природни функции и високи прехрамбени дејства.

Нашиот Impact Whey Protein® нуди преку 82грама протеин на 100грама прав и со држи низок удел на лактоза и е богат со калциум. Претставува одличен извор на есенцијални амино киселини и содржи најголема концентрација на BCAA која може да се најде во природен протеин. Постојаност е клучен дел од нашиот процес за следење на квалитет и за да можеме да го одржиме на одредено ниво соработуваме со најголемите светски производители на сурутка.

Фракциите на протеин се: 44 % Бета лактоглобулин, 17 % Алфа лакталбумин, 1.5 % Бовин серум албумин, 8 % Имуноглобин G, 0.5 % Лактоферин, 26 % Гликомакропептид.

Myprotein Impact Whey Protein, 2.5kg

4,910 ден

Impact Whey Protein® е произведен со користење првокласен концетрат од протеин од сурутка кој содржи 82% протеински состав. Ако барате производ од врвен квалитет по достапна цена тогаш сте на вистинското место.

Impact Whey Protein®  е богат извор на концетрат од протеин од сурутка од вегетаријанско слатко сирење, добиена од водечките производители на сурутка. Освен тоа што протеинот од сурутка има најголема биолошка вредност, во себе содржи високо ниво на  есенцијални и неесенцијални аминокиселини. Производниот процес користи уникатни технологии на мембранска филтрација сушење на ниски температури и притисок. Со тоа се обезбедува прецизно одвојување и концентррање на сурутката и зачувување на нејзините природни функции и високи прехрамбени дејства.