Едем е состојба на организмот кога во системот за циркулација и просторите помеѓу клетките има абнормално големо количество на течност. Ваквата состојба може да предизвика разни здравствени проблеми, поради што е важно да се одржува балансот на вода во организмот.

Прикажување еден резултат