Менопауза е период на жената кога го губи менструалниот циклус. Во овој период јајниците престануваат да ги лачат женските хормони естроген и прогестерон. Хормоналните промени поголем дел од жените во оваа животна фаза ги поднешуваат тешко и се пропратени со непријатности како: иритабилност, проблеми со концентрација и меморија, топли бранови, потење навечер, несоница, замор и тн. Научно е докажано дејството на екстракти од растенија кои помагаат во олеснување на овие појави и подобрување на квалитетот на животот во оваа фаза.

Прикажани 7 производи