Имунитет е можност на организмот за да се одбрани од инфективни болести. Во моментот кога организмот ги активира физиолошките механизми за да направи имун одоговор, се троши доста енергија и голем број хранливи материи, поради што избалансираната и здрава исхрана е најголемиот сојузник на имуниот систем.

Прикажани 172 производи