Една од се почестите, за жал, болести е дијабетот. Претставува болест која се карактеризира со зголемена концентрација на нивото на шеќерот во крвта, поради недостаток или неможност да се искористи веќе присутниот инсулин кој е одговорен за транспорт на гликозата од крвотокот во клетките. Третманот на дијабетот вклучува воведување на режим на исхрана, орални препарати како суплементи или лекови и во одредени случаи инјектирање на инсулин.

Прикажани 13 производи