Прикажување еден резултат

maxofen -40%

Vitagold Максофен – 30 капсули Maxofen

894 ден

Додаток во исхраната со хеликс комплекс максима, Serrazimes®, уридин, босвелија, куркума, пиперин и витамини од групата В.

Има исклучително поволни ефекти и придонесува за нормално функционирање на мускулно-скелетниот систем (зглобови, лигаменти, тетиви, коски и сл.), периферниот нервен систем, ‘рбетот и грбот.

Хеликс комплекс максима содржи лиофилизирани протеини, кавијар и слуз од полжави. Докажано е дека тие содржат специјален протеин, наречен алантоин, како и други гликопротеини и глукозаминогликани.

Serrazimes® е протеолитска ензимска мешавина од Aspergillus oryzae, Aspergillus melleus и малтодекстрин.

За максимална ефикасност, при создавањето на Максофен се употребуваат специјални ентеросолвентни капсули кои што овозможуваат активните компоненти да се пренесат преку киселата средина во желудникот за да може да се обезбеди нивно апсорбирање во тенките црева. На тој начин Максофен обезбедува оптимална концентрација на сите компоненти за да се постигне комплексно дејство.

Начин на употреба: се препорачува по 1 капсула дневно, 30 минути пред јадење. Пакување: Максофен 30 капсули по 436 mg.