balkajski slemnik
Моќта на недопрената природа за поддршка на имунолошкиот систем во борба со вирусите!

Бајкалскиот шлемник (Scutellaria baicalensis) е билка која во традиционалната кинеска медицина се употребува преку илјада години и има многу докажани придобивки за нашето здравје. Во стандардизираниот екстракт од корен на Бајкалски шлемник влегуваат голем број амино киселини, етерични масла, флавоноиди, стероли и др.

Од најголема важност како основна биолошко активна компонента во неговиот состав е бајкалинот. Голем број клинички испитувања го докажуваат антивирусното дејство на бајкалинот, особено против инфлуенца вирус тип А и B и респираторно синцицијален вирус (RSV), кои што се меѓу основните причинители на инфекции. Бајкалинот го блокира врзувањето на вирусот со клетката-домаќин и го спречува размножувањето и ширењето на вирусот во организмот.

Бајкалинот има и антиинфламаторно дејство, го подобрува антиинфламаторниот одговор на организмот, потиснувајќи го ослободувањето на проинфламаторни цитокинини. Има антиоксидантна активност и ја подобрува имунолошката заштита зголемувајќи го производството на интерферон.


Бајкалскиот шлемник може да потпомогне при:
– грип и вирусни инфекции,
– респираторни заболувања (бронхитис, пневмонија),
– бактериски и габични инфекции,
– како превентива во период на чести респираторни инфекции,
– за поддршка на имунитетот,
– при инфекции на дигестивниот систем,
– при стрес и напнатост,
– при недостаток на тонус и енергија.

Овој веб сајт користи веб колачиња. Би сакале да користиме веб колачиња "Cookies", со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство на нашиот веб сајт. Ова ни овозможува да го подобриме Вашето идно искуство на нашиот веб сајт. Политика за колачиња
СЕ СОГЛАСУВАМ
не се согласувам