ImunoHealth Kids Сируп 100ml

930 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Иновативна формула со Лактоферин, Инозитол, Ацерола, Бозел, Цинк и Бета 1,3 / 1,6 Д-глукан.

Бренд:ABOPharma
Сподели:

Ацерола – се добива од Ацерола (тропско овошје од Барбадос) што содржи висока концентрација на витамин Ц кој лесно се апсорбира од организмот. Покрај витамин Ц, Ацеролата е богата со протеини, масти, јаглехидрати, калциум, фосфор, железо, витамин Б1 и Б2 и растителни влакна.
Витаминот Ц придонесува во: нормална функција на имунолошкиот систем, заштита на клетките од оксидативен стрес, функционирањето на нервниот систем и крвните садови, намалување на чувството на замор и изнемоштеност и зголемување на апсорбцијата на железо.
Лактоферин – претставува гликопротеин кој е присутен во млекото на доилките и во кравјото млеко. Помага во одржувањето на нормален имунолошки систем и во зголемување на
фагоцитната активност на леукоцитите. Спаѓа во групата на трансферин протеини со што помага во транспортот на железото во клетките. Помага во одржување на цревната микрофлора.
Инозитол – Помага во функционирањето на нервниот систем.
Плод од бозел – богат со полифеноли, минерали, висока концентрација на витамин Ц и витамини од Б групата.
Бeта 1,3 / 1,6 Д-глукани – Учествуваат во неутрализирање на слободните радикали. Имаат имуномодулаторно дејство.
Цинк – минерал кој игра важна улога во метаболизмот на човекот. Придонесува во: заштита на клетките од оксидативен стрес, одржување на здрави коски, одржување на видот и функција на имунолошкиот систем.

Препорачано дозирање:
-Деца до 12 години – 5 мл на ден
-Деца над 12 години – 10 мл на ден