-10%

Алкална Вода Велинград

230 ден292 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Природната ниско минерална вода Велинград е високо алкална со pH 9.36.

Добро познат факт е дека внесот на алкалнa хранa и пијалоци ја намалува киселоста во човечкото тело, делува добро на дигестивниот систем, го подобрува метаболизмот и помага за детоксикација на организмот.

Има добро балансиран природен и освежителен вкус.

*ДОСТАВА НА ВОДАТА СЕ ВРШИ САМО ВО СКОПЈЕ

Категорија:
Сподели:
Исчисти

Минералната вода Велинград не подлежи на дополнителен третман или процес на прочистување. Ова не е неопходно, бидејќи е природнo чистa поради исклучително длабокото потекло – од 1200 метри длабочина. Ова ја штити водата од секое надворешно загадување и изложување на неповолни временски услови.

Хемиски состав

pH9.36

Општа минерализација 192 mg/l
ЕЛЕКТРОСПРОВОДЛИВОСТ 204 μS/cm

КАТЈОНИ
Натриум Na+ 42.87 mg/l
Калиум K+ 0.67 mg/l
Калциум Ca+ 3.27 mg/l

АНЈОНИ
Флуориди F 4.23 mg/l
Хлориди Cl 3.37 mg/l
Сулфати S04 27.36 mg/l
Бикарбонати HC03 40.88 mg/l