Health Aid Vitamin D3 1000IU спреј

895 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Витамин Д3 е растворлив во масти кој игра важна улога во зајакнување на имунолошкиот систем. Помага за регулирање на апсорпцијата и искористувањето на калциум и фосфор во организмот и игра клучна функција во коскената минерализација и развојот на силни, здрави коски и заби.

Витамин Д3 е растворлив во масти кој игра важна улога во зајакнување на имунолошкиот систем. Помага за регулирање на апсорпцијата и искористувањето на калциум и фосфор во организмот и има клучна функција во коскената минерализација и развојот на силни, здрави коски и заби.

Состав: Vitamin D3 (1000iu) 25μg (20ml/100 прскања)

Лицата кои сакаат да одржат силни здрави коски.
Оние кои немаат доволна изложеност на сончева светлина.
Постарите лица кои се повеќе склони кон болести на коските.
Постари лица и деца во развој кои не се во можност да обезбедат соодветен внес на витамин Д.
Лицата со потемна боја на кожата.
Може да помогне во подобра апсорпција и искористување на калциумот
Може да помогне да се одржат адекватни серумските концентрации на калциум и фосфат
Може да игра клучна улога во нормална минерализација на коските
Може да помогне да се зачуваат силни и здрави коски
Помош во клеточната диференцијација и специјализација за подобрување на функциите на мотилитет
Може да помогне за зајакнување на имунолошкиот систем и инхибирање на автоимунитетот

Vitamin D3 Spray (1000iu) може да се зема на дневна основа за да се обезбеди соодветна доза на витаминот Д и да помогне во одржување на здрави коски и заби.
Возрасни и деца над 12 години, едно прскање дневно. Не ја пречекорувајте препорачаната дневна доза освен ако поинаку не ве советувало соодветно квалификувано лице.

** Без додаток на квасец, глутен, пченица, млечни производи, сол и вештачки бои.

** Додатоци во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна и урамнотежена исхрана и здрав начин на живот.