Multi Essence Магнезиум+Б комплекс

(0 оценки и коментари)

232 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Ќеси за директна употреба

Една кесичка содржи 400 mg магнезиум и Б-витамини.

Дејство

Микрогранулите за директна примена MULTI ESSENCE Магнезиум 400 + Б комплекс ја обезбедуваат потребната количина магнезиум заедно со останатите Б-витамини, со цел да се задоволат зголемените потреби на организмот.

Магнезиумот придонесува за нормална функција на нервниот систем, нормална мускулна функција, намалување на заморот и на исцрпеноста, нормален електролитен баланс, нормална синтеза на протеини и за нормална психолошка функција. Магнезиумот има улога во процесот на делбата на клетките.

Витаминот Б₁ придонесува за нормална функција на нервниот систем, нормална психолошка функција и за нормална функција на срцето.

Витаминот Б₂ придонесува за нормален метаболизам, создавање енергија, нормална функција на нервниот систем и за заштита на клетките од оксидација.

Витаминот Б₆ придонесува за нормален метаболизам, создавање енергија, нормална функција на нервниот и на имунолошкиот систем, нормална психолошка функција, нормален метаболизам на протеините и на гликогенот и за намалување на заморот и на исцрпеноста.

Витаминот Б₁₂ придонесува за нормална психолошка функција и за намалување на заморот и на исцрпеноста. Витаминот Б₁₂ има улога во процесот на делбата на клетките.

Возрасни: еднаш дневно, содржината на кесичката да се растопи дирекно во уста.

Пакување

20 кесички

Овој производ нема коментари.

Бидете први и оценете го “Multi Essence Магнезиум+Б комплекс”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *