Health Aid Vitamin B12 спреј

1,080 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Vitamin B12 Spray 1000 µg претставува уникатна формулација за сублингвална употреба која ви овозможува лесна, брза и безболна апликација на високи, терапевтски дози на витаминот Б12. Воедно овозможува најбрз начин на ресорпција и искористливост. Наменет е за лица со мегалобласта анемија, лица со ресекција на желудник и црева, вегани и вегетаријанци, спортисти.

Vitamin B12 Spray 1000 µg претставува уникатна формулација за сублингвална употреба која ви овозможува лесна, брза и безболна апликација на високи, терапевтски дози на витаминот Б12. Постојат бројни студии кои ја докажуваат ефикасната сублингвална ресорпција на вит Б12.

Vitamin B12 Spray содржи:

Витаминот Б12 од 1000 µg кој е значаен за човечкиот организам, е неопходен при правилниот развој на еритроцитите (црвени крвни зрнца) и за одржување на здрав нервен систем. Недостатокот на Б12 може да настане заради негов намален внес преку исхраната, нарушена желудочна или тенкоцревна функција, пернициозна анемија итн.
Витамин Ц – има силно антоиоксидативно дејство, го зацврстува ѕидот на крвните садови и на капиларите. Неопходен е за одржување на имуниот систем.
Витаминт Б6 – помага да се преработат амино-киселините, потребен е да се создаде серотонинот, мелатонинот и допаминот, помага во создавање на невро-трансмитерите, па поради тоа помага во регулирањето на умствените процеси.
Фолна киселина – учествува во клеточната репликација и клеточната синтеза на протеини во целото тело. Многу е важен при состојба на брза клеточна репликација, како што е бременоста.
Состав: Vitamin C 30mg, Riboflavin 0.35mg, Vitamin B6 0.5mg, Folic Acid 40μg, Vitamin B12 1000μg.

Лица со мегалобласта анемија
Лица со гастректомија и тенкоцревна ресекција
Лица со недостаток на интризинг факторот
Вегани и вегетаријанци
Лица кои употребуваат ампуларна форма на Б12
Лечење на мегалобластна анемија
Невропатии
Пернициозна анемија
Vitamin B12 Spray се аплицира на тој начин што се прска под јазик. По употреба препорачано е да не се јаде и да не се пие ништо во наредните 20-30 мин. Целото пакување е за 100 дена.

Дозирањето треба да биде определено од страна на лекар!