Abo Magnesium 1000

415 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Специјално развиена формулација на магнезиум цитрат, магнезиум оксид и витамин Б6 во форма на таблета со продолжено дејство.

Една таблета содржи:
Магнезиум цитрат – претставува органска форма на магнезиум со голема биорасположливост и се ослободува и апсорбира полесно од страна на организмот, притоа активирајќи ги енергетските процеси.
Магнезиум оксид – добиен од мртвото море и со висока концентрација на магнезиум. Се ослободува постепено и притоа обезбедува целодневна покриеност на организмот со магнезиум.
Витамин Б6 (пиридоксин) – неопходен за нормално функционирање на нервниот систем.

Магнезиумот придонесува во: намалување на заморот и исцрпеноста, нормален принос на енергетскиот метаболизам, нормален баланс на електролитите, нормална функција на нервниот систем, нормална функција на мускулите, нормална синтеза на протеини, одржување на здрави коски и заби, процесот на делба на клетките.
Витамин Б6 придонесува во:, нормална функција на нервниот систем, нормален принос на енергетскиот метаболизам, нормален метаболизам на протеини, нормално финкционирање на имунолошкиот систем, регулирање на функцијата на хормоните и одржување на нормалните физиолошки функции.

Содржина во 1/2 (половина) таблета:
Магнезиум оксид – 242.5 мг;
Магнезиум цитрат – 7.75 мг;
Витамин Б6 (пиридоксин) – 2.5 мг.

Препорачано дозирање: 1/2 (половина) таблета на ден со повеќе течност.