Abo A – Z

230 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Витамини, минерали и микроелементи.

Идеална комбинација од витамини и минерали за сите оние што сакаат да обезбедат внесување на доволни дневни количини за здрав начин на живот.
Витамините и минералите присутни во составот на A до З таблетите придонесуваат во обезбедување на соодветното ниво на енергија за секојдневните активности.
Витамин А – кој придонесува во одржување на имуниот систем и одржување на видот.
Витамин Ц – придонесува во нормална функција на имунолошкиот систем, заштита на клетките од оксидативен стрес, намалување на чувството на замор и изнемоштеност, нормална функција на коските, капиларите и ‘рскавицата и во процесот на регенерација заедно со витамин Е во организмот.
Витамин Б3 (нијацин) – придонесува во имунолошката функција, нормалните психолошки функции.
Витамин Б6 – придонесува во нормална функција на нервниот систем, нормален принос на енергетскиот метаболизам, нормален метаболизам на протеини, нормално финкционирање на имунолошкиот систем, регулирање на функцијата на хормоните и одржување на нормалните физиолошкифункции.
Магнезиум – придонесува во намалување на заморот и исцрпеноста, нормален принос на енергетскиот метаболизам, нормален баланс на електролитите, нормална функција на нервниот систем, нормална функција на мускулите, нормална синтеза на протеини, одржување на здрави коски и заби, процесот на делба на клетките.
Железото како елемент игра значајна улога во процесот на формирање и нормална функција на црвените
крвни клетки и хемоглобинот, транспортот на кислород и оксигенацијата, како и многубројни оксидативни и метаболни процеси во организмот. Придонесува и за нормални конгнитивни процеси (мислење, помнење).

Препорачана дневна доза: Возрасни и деца над 18 години, 1 таблета на ден се раствора во чаша со вода.

Предупредување: Бремени жени можат да го употребуваат само со претходна консултација со лекар поради присутството на Витамин А.