Health Aid Zinc gluconate 70mg таблети

920 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Zinc Gluconate таблетите содржат цинк, кој е суштински минерал кој се наоѓа во речиси секоја клетка и е од витално значење за бројни процеси во телото. Цинкот ја стимулира активноста на неколку ензими и затоа е вклучен во нормалниот раст на клетките и синтезата на протеини, плодноста и репродукцијата, нормално ниво на тестостерон, здрав имунитет. Придонесува да се одржи квалитетот на ноктите, косата и кожата.

ЦинкГлуконат 70mg таблетите содржат цинк, кој е суштински минерал кој се наоѓа во речиси секоја клетка и е од витално значење за бројни процеси во телото. Цинкот ја стимулира активноста на неколку ензими и затоа е вклучен во нормалниот раст на клетките и сексуалното созревање, здрав имунитет, варење и одржување на еластични зглобови.

ЦинкГлуконат 70mg таблетите од HealthAid лесно се апсорбираат и искористуваат од страна на организмот со што се постигнува оптимален ефект.

Цинкот придонесува за нормална плодност и репродукција, како и за одржување на нормално ниво на тестостерон во крвта. Има улога и во нормалната синтеза на протеини, за здрави нокти, коса, кожа и нормален вид.

Состав: Zinc Gluconate 70mg, кој обезбедува Zinc 10mg.

Возрасни и деца над 6 години една таблета на ден. Да не се надминува препорача­на­та дневна доза, освен ако не е поинаку советувано од соодветно квалифику­ва­но лице.