Urimil Forte neuro x30 капсули

(0 оценки и коментари)

827 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Уримил Форте – експертска помош за периферниот нервен систем
Уримил Форте е НОВА формула со 9 активни состојки за нормално функционирање на периферниот нервен систем, нормална мускулна функција и состојба на коските. Ова е најмодерниот и најмоќниот член на семејството Уримил, препорачан од европски невролози и специјалисти за болка.

Шифра: URIMIL32
Availability: instock
Бренд:Urimil
Сподели:

Уримил Форте се заснова на синергетска комбинација на нуклеотидите уридин и цитидин. Тие се вклучени во изградбата на нашата ДНК и РНК и играат централна улога во клеточниот метаболизам, обезбедувајќи енергија за синтеза на протеините и клеточните мембрани. Тие се вклучени во меѓуклеточната сигнализација и се дел од важни кофактори на голем број ензимски реакции.

Уридин и цитидин се вклучени во почетното формирање на нервниот систем, како и во неговиот понатамошен развој и обновување. Тие исто така придонесуваат за комуникација помеѓу нервните клетки и регулирање на нервната активност.

Комбинираното дејство на уридин и цитидин е надополнето со специјално избрани витамини и магнезиум, кои играат важна улога во целокупниот ефект на формулата. Безбедноста и ефикасноста на секоја од состојките на Уримил Форте се тестирани со бројни претклинички и клинички студии.

Предности на Уримил Форте:

  • Иновација: најновиот и најмоќниот член на семејството Уримил досега.
  • Синергија: 9 активни компоненти со оптимална доза и комплементарно дејство.
  • Квалитет: внимателно избрани состојки и одговорно развиена формула во согласност со највисоките стандарди за квалитет.
  • Научна поткрепеност: Уримил Форте се потпира на науката за да им помогне на луѓето – дејството на сите негови состојки е потврдено со научни методи.
  • Чистота: 0% содржина на титаниум диоксид.
  • Погодност: Само 1 капсула дневно.
  • Економичност: пакување кое обезбедува 30-дневен внес.

Активни состојки (во 1 капсула):

Магнезиум (како 696.551 mg магнезиум цитрат): 101 mg
Уридин монофосфат (UMP) (нуклеотид): 65 mg
Цитидин монофосфат (нуклеотид): 5 mg
Витамин Б3 (никотинамид): 10 mg
Витамин Б6 (пиридоксин хидрохлорид): 6 mg
Витамин Б1 (тиамин хидрохлорид): 4 mg
Фолна киселина: 400 mcg
Витамин Д (холекалциферол): 10 mcg
Витамин Б12 (цијанокобаламин): 10 mcg
Други состојки: магнезиум стеарат и микрокристална целулоза (емулгатори), силициум диоксид.

Препорачана доза:

Земете 1 капсула Уримил Форте дневно.
Период на користење:

За оптимален ефект, се препорачува земање на Уримил Форте 3-6 месеци.

Пакување: 30 капсули, доволно за 30-дневна терапија

Биоактивни молекули кои ветуваат подобрувања во управувањето со периферните невропатии (Eng: Bioactive molecules that promise improvements in the management of peripheral neuropathies)

Нуклеотидите уридин и цитидин, како и некои витамини и минерали, тестирани се како потенцијални агенси во превенцијата и управувањето со периферните невропатии. Еве што откриваат најинтересните научни информации на оваа тема.

Уридин и цитидин

Терапијата со уридин и цитидин значително ја подобрила чувствителноста и ја намалила болката кај 75 пациенти со дијабетична невропатија1
Уридин и цитидин ја зголемуваат ефикасноста на стандардниот третман кај пациенти со дијабетична периферна невропатија и придонесуваат за значително помалку проблеми со одење, дневни активности, анксиозност и депресија2.
Додавањето на уридин, цитидин и витамин Б12 во третманот на пациенти со хронична невропатска болка во долниот дел на грбот дополнително го намалува интензитетот и природата на болката3.
Употребата на комбинација на уридин и цитидин во третманот на пациенти со дијабетична полиневропатија резултира со трајно, сигурно и безбедно ублажување на симптомите и може да го намали ризикот од компликации4.
Комбинацијата на уридин и цитидин го подобрува квалитетот на животот и ги ублажува симптомите кај пациенти со синдром на карпален тунел – компресија на медијалниот нерв во зглобот, што предизвикува болка, трпнење и пецкање во раката5.
Комбинацијата на уридин, цитидин и витамин Б12 помага да се ублажат болките во грбот по неврохирургија, да се подобри сонот и да се намали внесот на лекови против болки6.
Внесувањето на уридин, цитидин и витамин Б12 е безбедно и ефикасно во третманот на пациенти со алкохолна полиневропатија7.
Уридин, цитидин и витамин Б12 ја подобруваат функционалноста и ја ублажуваат болката при компресивна невралгија (болка од стиснат нерв) значително повеќе отколку што тоа го прави само витаминот Б128.
Уридин, цитидин и витамин Б12 ја ублажуваат болката и парестезијата (трпнење, пецкање, печење) кај пациенти со анемија9.
Земањето комбинација на уридин, цитидин и витамин Б12 значително ја намалува болката и ја подобрува функционалноста кај пациенти со акутна нетрауматска болка во долниот дел на грбот, карлицата и вратот10.
Уридин, цитидин и витамин Б12 се ефикасни и безбедни во третманот на компресивна невралгија во долниот дел на грбот, карлицата и зглобовите предизвикани од дегенеративни промени и повреди11.
Внесувањето на уридин, цитидин и витамин Б12 има побрз ефект и доведува до значително помал број на несакани ефекти во споредба со Б-комплекс кај пациенти со болки во долниот дел на грбот12.
Комбинацијата на уридин, фолна киселина и витамин Б12 ја ублажува болката при периферна невропатија и го намалува внесот на антиинфламаторни лекови за 70%13.
Додавањето на уридин, фолна киселина и витамин Б12 во третманот на пациенти со невропатија го намалува интензитетот и природата на болката и го намалува внесот на антиинфламаторни лекови и аналгетици за 77,4%14.
Б-витамини

Б-витамините играат важна улога во одржувањето на нервната функција, а нивниот недостаток е поврзан со голем број нарушувања на периферниот нервен систем15.
Утврдено е дека комбинацијата на Б-витамини ја потиснува болката по оштетување на сензорните неврони и има сериозен потенцијал за третман на невропатска болка по контузија, воспаление, дегенерација и други нарушувања на нервниот систем16.
Серија клинички испитувања покажаа дека комбинацијата на овие витамини (дури и во отсуство на дефицит) доведува до симптоматско и функционално подобрување кај пациенти со различни состојби како што се невралгија, невропатска болка, болки во долниот дел на грбот и остеоартритис17,18,19.
Магнезиум

Аналгетскиот ефект на магнезиумот е добро проучен, а механизмот зад него е објаснет со својството на магнезиумот да ги блокира NMDA рецепторите и да спречи сензибилизација на рецепторите20 за болка – состојба поврзана со понизок праг на болка и вклучена во развојот и одржувањето на хронична болка.
Утврдено е дека неговото внесување кај пациенти со невропатска болка во долниот дел на грбот го намалува интензитетот на болката и го подобрува опсегот на движења во лумбалниот предел21.
Додатокот на магнезиум може исто така да ја подобри невропатската болка и функционалната попреченост како резултат на повреда на ‘рбетниот мозок22.
Минералот, исто така, се покажа како ефикасен кај пациенти со рак со невропатска болка отпорна на опиоиди23.
Пациентите со фибромијалгија се карактеризираат со помал внес во исхраната и пониски нивоа на магнезиум во споредба со здравите луѓе24,25,26.
Недостатокот на магнезиум може да ги зголеми вредностите на супстанцијата P (П), што е поврзано со интензитетот на болката во оваа состојба27,28,29.
Затоа, дополнувањето со минералот се смета за протокол кој ветува ублажување на симптомите кај пациенти со фибромијалгија30,31.
Зголемениот внес на магнезиум преку исхрана или преку суплементи може да ја намали болката и да го подобри квалитетот на животот кај голем број болести како што се остеоартритис32, невролошки нарушувања33 и кардиоваскуларни болести34. Покрај тоа, овој минерал може да придонесе за спречување на болка од различна природа, доколку се обезбеди негов соодветен внес пред да се појави.
Витамин Д

Витаминот Д е витамин сличен на хормон, чие ниско ниво е често поврзано со проблеми со хронична болка35 и поголем внес на опиоиди при болка кај пациенти болни од рак36.
Од друга страна, голем број студии покажауваат дека надополнувањето на витамини помага во намалување на хроничната болка кај пациенти со рак37, мускулно-скелетни проблеми38, фибромијалгија39 и дијабетична невропатија40.
Физиолошките механизми одговорни за врската помеѓу витаминот Д и болката сè уште не се целосно разбрани, но доказите сугерираат дека недоволните нивоа влијаат на функцијата на периферните нерви и на парасимпатичкиот нервен систем. Присуството на рецептори на витамин Д во централниот нервен систем и неговиот ефект врз голем број невротрансмитери е веројатно исто така важно, како и неговата изразена антиинфламаторна функција41.
Предупредувања и мерки на претпазливост:

Да не се користи за време на бременост, доење и кај деца под 6 години. Не го користете во случај на преосетливост на некоја од состојките.

Уримил Форте е додаток во исхраната и не е замена за разновидна исхрана. Не ја надминувајте препорачаната дневна доза. Не го користете по истекот на рокот.

Складирање: На суво место, недостапно за мали деца, на температура под 25oC.

Овој производ нема коментари.

Бидете први и оценете го “Urimil Forte neuro x30 капсули”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Со секоја нарачка добивате ФИСКАЛНА СМЕТКА

Начини на плаќање

- На врата при достава во готово;

- На врата при достава со платежна картичка;

- Онлајн со платежна картичка (Visa, MasterCard). Трансакцијата при плаќање на производот е пренасочена и се процесира преку порталот за наплата од платежни картички на Халк Банка. Порталот ги користи сите организациски и најнови технички мерки за заштита на податоците и сите процеси се одвиваат преку сигурна конекција со банката.За секоја успешна нарачка и плаќање ќе ви биде испратена електронска потврда на вашата емаил адреса која сте ја оставиле за контакт. При испораката ќе добиете фискална сметка.

Достава

eVit.mk испорачува на територија на целата држава и има склучено договор за соработка со повеќе оператори за испорака на пратки. Нарачаните производи ќе Ви бидат испорачани до адресата која сте ја навеле како адреса за испорака.

Моменталната цена на испораката е транспарентно наведена како посебна ставка во вкупната сума при купувањето:

за сите нарачки во вкупен износ до 800ден. цената за достава на целата територија на државата изнесува 120 денари.

За плаќање при достава се наплаќа надомест од 30 денари

за сите нарачки во вкупен износ над 800ден. цената за достава на целата територија на државата изнесува 0,00 ден, односно доставата е бесплатна.

Испрораката се извршува на територијата на цела држава од понеделник до петок и тоа:

на територија на Скопје и околината:

Нареден работен ден – за сите нарачки кои ќе се извршат претходниот работен ден до 13:00 часот

На територија надвор од Скопје

1-2 работни денови.

Имајте во предвид дека во сабота и недела и на државни празници не испорачуваме поради тоа што и нашите добавувачи не работат, па така и ние ги користиме празниците и викендите да се релаксираме и празнуваме.

Доколку курирот кој ја врши испорака не успее да Ве најде на дадената адреса и да Ви ја предаде пратката, ќе Ви биде доставено писмено известување во електронска форма за направениот обид. Курирот ќе изврши втор обид за достава во истиот ден и доколку повторно не ве најде на дадената адреса ќе бидете контакитрани на телефонскиот број кој сте го оставиле за контакт. Од таа причина е многу важно при нарачката да оставите точни податоци и точен телефонски број. Истите се користат единствено при испораката.