Hemera Семе од Бел трн

(0 оценки и коментари)

500 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Органско семе од Бел Трн Silybum Marianum со моќно хепатопротективно дејство (заштита на црниот дроб).

Сподели:

Белиот трн (Silybum marianum L.) е билка со најголем број на релевантни студии за докажување на ефикасноста на дејството (PubMed над 1000 публикации). Семето од бел трн е најмоќен природен прочистувач на црниот дроб со силно хепатопротективно дејство.

Семето од бел трн во зависност од квалитетот на производство може да содржи околу 6-10% силимарин. Силибинин (INN), исто така познат како силибин, е главната активна состојка на силимаринот, кој содржи мешавина на флавонолигнани на силибинин, изосилибинин, силицирин, силицидин и други. Самиот силибинин е мешавина од два дијастереомера, силибин А и силибин Б, во приближно еквимоларен однос. Мешавината покажува бројни фармаколошки ефекти, особено во црниот дроб, а постојат и клинички докази за употреба на силибининот како адјувантна терапија кај цироза на црниот дроб. Активните супстанции се состојат од околу 65-80% силимарин (комплекс флавононигнан) и 20-35% масни киселини, вклучувајќи линолеинска киселина. Силимарин е комплексна мешавина од полифенолни молекули, вклучувајќи и седум блиски поврзани флавононигнани (силибин А, силибин Б, изосилибин А, изосилибин Б, силихристин, изосилихристин, силидијанин) и еден флавоноид (таксифолин).

Mелено семе за разлика од екстрактите од бел трн освен наведените активни супстанции ја содржи и маслената фаза. Во оваа фаза се наоѓаат токоферолни композиции (Е витамин масло) α и γ токоферол и истата е богата со есенцијални масни киселини. Природната маслена фаза на семето ја подобрува ресорптивноста и транспортот на активните супстанции со што се зголемува искористливоста на силимаринот. Со ова ефектите од користење на нашиот производ се далеку поголеми од комерцијалните производи во облик на таблети и капсули  кои имаат додадена маслена фаза која би го емитирала природниот Е витамин.

ПРЕПОРАЧАНО ЗА:

здрави лица за превенирање на состојби и болести на црн дроб;

лица со зголемен внес на мрсна храна, алкохол и лекови;

лица со замастен црн дроб;

лица со инфективни и неинфективни хепатитиси,

лица кои се на хронична терапија со хемиски лекови

Овој производ нема коментари.

Бидете први и оценете го “Hemera Семе од Бел трн”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *