Health Aid InfantProbio капки за доенчиња и деца

1,730 ден

Достапност: Нема на залиха

Бесплатна достава!

InfantProbio има значајна улога во подобрување на гастроинтестиналните проблеми кај доенчињата и децата како и во зајакнување на имунитетот. Претставува уникатна и единствена формулација која се состои од живи колонии (200 милиони) во една доза на Lactobacillus Reuteri, NCIMB 30351 кои што се изолирани од мајчиното млеко. Ја стимулира и смирува локалната лигавица на цревата при состојби на грчеви, игра многу важна улога во превенција од алергии.

Нема на залиха

Природно во гастроинтестиналниот тракт (ГИТ) на човековиoт организам живеат бактерии кои што ја сочинуваат нормалната цревна флора и се познати под името пробиотици. Типот на бактериите кој што живеат во гастроинтестиналниот тракт на доенчињата и децата се сосема различни од оние кај возрасните

Кај доенчињата и децата ГИТ е првата одбрамбена линија на имуниот одговор спрема патогените, затоа од многу големо значење е тој да функционира беспрекорно добро и да остане здрав за да доенчињата и децата имаат одличен имунитет и здрав и правилен развој

Кај здрави доенчиња и деца постои баланс помеѓу добрите и лошите бактерии во ГИТ. Доколку тој баланс биде нарушен, се јавуваат проблеми со варењето на храната и пад на имунитетот. Особено тој баланс се нарушува кај доенчиња и деца кои што често се разболуваат, кај доенчиња што се на адаптирано млеко, оние кои употребуваат антибиотици, кај доенчиња и деца со одредени нарушувања во варење на храната (колики, диареа, запек, нетолеранција на лактоза), кај алергии и иритации на кожа како егзема.

HealthAid InfantProbio има значајна улога во подобрување на ГИТ проблеми и зајакнување на имунитетот кај доенчиња и деца бидејќи претставува уникатна и единствена формулација која се состои од живи колонии (200 милиони) во една доза на Lactobacillus Reuteri, NCIMB 30351 кои што се изолирани од мајчиното млеко.

Познато е дека Lactobacillus reuteri произведуваат Reuterin кој што има директен и широк анти-микробски спектар (директно антибактериско, антивирусно и антигабично дејство).

Исто така Reuterin има имудомодулаторно и имуностимулирачко дејство на тој начин што ја стимулира локалната лигавица на цревата во продукција на антитела кои што се одговорни за уништување на патогените бактерии.

Reuterin е и анти-инфламатор на тој начин што го намалува нивото на инфламаторните цитокини и C-reactiveprotein (CRP).

Reuterin игра многу важна улога во превенција од алергии на тој начин што му помага на имуниот одговор да направи разлика помеѓу патогените и непатогените антигени уште во најрана возраст и да реагира правилно и соодветно.

Reuterin игра особено важна улога во варењето и ресорпцијата на јаглехидрати.

Lactobacillus Reuteri се смета дека ја одржуваат во добра форма мукозата на гастроинтестиналниот тракт и придонесуваат за здрава и балансирана микрофлора во цревата.

Долго време се сметало дека грчевите кај новородечињата се еден вид на идиопатска појава која што трае неколку недели па и месеци од нивното раѓање. Lactobacillus Reuteri како најиспитуваниот пробиотик е докажан најефикасен при превенција на колики кај новороденчиња.

Состав во 5 капки: Lactobacillus Reuteri NCIMB 30351 200million CFU *

Помага да се превенира и намали времетраењето како и честотата на појавување на дијареа, гасови, рефлукс, опстипација и грчеви.
Помага во одржување на балансот во ГИТ помеѓу таканаречените добри и лоши бактерии.
Помага во одржување и регулирање на функцијата на дебелото црево.
Помага во зајакнување на имунитетот.
Помага во варење на лактозата.
Има особена корист за време на антибиотска терапија.
Помага да се подобри варењето и искористувањето на хранливите материи.
InfantProbio® е наменет за доенчиња и деца кои:

Страдаат од грчеви, дијареа, гасови, рефлукс, запек
Имаат абнормално и неправилно движење на дебелото црево
Имаат слабо варење на храна
Кога е потребно одржување на здрав имун систем
Се на антибиотска терапија и после антибиотска терапија
Кои се нетолерантни на лактоза

Доенчиња и деца од 0 до 3 годишна возраст по 5 капки еднаш на ден, кај деца над 4 години, 5 капки еднаш до три пати на ден. Кога се аплицираат капките, делот за накапување не смее да дојде во контакт со било каква течност вклучувајќи и плунка. Доколку се користат антибиотици потребно е да се аплицира 2-3 часа пред или после употребата на антибиотик. Не треба да се надминува дневната препорачана доза без консултација со лекар или фармацевт

HealthAid InfantProbio е без глутен, брашно, соја, млеко, лактоза, јаткасти плодови, јајца, гмо, вештачки бои, ароми и конзерванси.