Health Aid Coliprobio 30 капсули

1,330 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Овозможува одржување на здрава и нормална бактерска микрофлора и е еден од најважните сегменти во одржување на благосостојбата и здравјето на организмот. ColiProbio е комбинација од бактерии од видот на Lactobacillus, Streptococcus и Bifidobacterium, кои примарно помагаат да се регулираат цревните функции за да се овозможи правилно варење на храната и искористување на хранливите материи, а потоа делуваат и стимулативно на имунитетот. Помагаат при дијареа, грчеви и гасови кои се поврзани со нарушен баланс на нормалната интестинална флора.

Овозможува одржување на здрава и нормална бактерска микрофлора и е еден од најважните сегменти во одржување на благосостојбата и здравјето на организмот.

Многу од гастро-интестиналните заболувања се поврзуваат a и се предизивикани од нарушување на бактериската флора. ColiProbio е комбинација од бактерии од видот на Lactobacillus, Streptococcus и Bifidobacterium, односно од деветте најиспитувани пробиотици чиј бенефит е докажан со клинички студии. Поради нивните бактерицидни и антипролиферативни ефекти против патогените бактери, примарно помагаат да се регулираат интестиналните функции за да се овозможи правилно варење на храната и искористување на хранливите материи, а потоа делуваат и стимулативно на имунитетот. Оваа формула ги содржи и L.Rahmnosus и L.Plantarum кои според клиничките студии помагаат при дијареа, грчеви и гасови кои се поврзани со нарушен баланс на нормалната интестинална флора.

Дополонително ColiProbio содржи и фрукто-олигосахариди кои се всушност пребиотик, односно храна за Bifidobacterium и на тој начин ја потпомага активноста на така наречените добри бактерии.

Состав: B. breve 8.6bilion, B. infantis 3.4bilion, B. longum 3.4bilion, L. acidophilus 2.2bilion, L. bulgaricus 4.3bilion, L. paracasei 7.7bilion, L. plantarum 2.2bilion, L. rhamnosus 2.2bilion, Streptococcus thermophilus 4.3bilion, Fructooligosaccharide (FOS) 100mg.

Лица кои имаат нарушена цревна флора
Оние кои имаат потешкотии и непријатност со дебелото црево
Кај лица кои имаат често надуеност и ветер
Лица со лош начин на исхрана
Лицата кои сакаат да го зачуваат своето здравје и благосостојба
Овозможуваат да се воспостави цревната рамнотежа и нормала pH средина во цревата
Овозможуваат заштита на дебелото црево
Го скратуваат времетраењето на дијареата
Ја подобрува апсорбцијата и асимилацијата на храната
Го зголемува имунитетот и го ублажува хроничниот замор
Лица над 12 години по една капсула на ден, препорачливо е пред појадок, дозата може да се зголеми во консултација со лекар или фармацевт.