Bionika Диабил хром пиколинат и горчлива диња

(0 оценки и коментари)

392 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

За нормални концентрации на глукоза во крвта

Категории: ,
Ознака:
Бренд:Bionika
Сподели:

125 µg хром пиколинат и 250 mg екстракт од горчлива диња

Хром пиколинат е сол на хром и пиколинска киселина со стандардизирано количество на 12 % хром (тровалентен). Постојат уште две други форми во кои се сретнува хромот (никотински и хлоридни соли), меѓутоа дожано е дека формата хром пиколинат е со најдобра апсорпција и најголема ефикасност. Според Европската агенција за безбедност на храна хром пиколинатот може да се употребува до 250 µg на ден. Во Македонија препорачан максимален дневен внес е 150 µg.

Во повеќе студии се потврдени корисните ефекти од внесувањето хром на толеранцијата на глукоза и/или метаболизмот на мастите. Дијабетските пациенти имаат променет метаболизам на хромот, споредено со недијабетски пациенти, со повисока апсорпција на хром, но исто така и зголемена екскреција на хром. Во зависност од стадиумот на дијабетес, дијабетските пациенти имаат тенденција да ја загубат можноста за конверзија на хромот во форма во која може да се искористи.

Пиколинската киселина е ефикасен метален хелатор кој се синтетизира во човечките бубрези. Пиколинската киселина е природен метаболит на триптофан, што го прави хром пиколинатот еден од најбиорасположливите извори на хром.

Растението Momordica charantia (горчлива диња, кинеска горчлива тиква, момордика или карела) е ползавка која расте и се култивира во тропските предели на Јужна Америка, Карибите, Источна Африка и троските области на Азија. Од растението се користи плодот во исхрана и како лек. Од зрелите плодови се изработуваат екстракти кои содржат биолошки активни хемиски супстанции со протеинска и стероидна градба.

БЕНЕФИТИ ОД УПОТРЕБА

Допринесува за одржување на нормални концентрации на глукоза во крвта Допринесува за нормален метаболизам за макронутриентите (јаглехидрати, протеини и масти)

ДОЗИРАЊЕ

Една мека желатинска капсула на ден наутро со оброк не се препорачува кај лица кои имаат недостаток на ензимот глукоза-6-фосфат дехидрогеназа, кај деца, бремени жени и доилки

Овој производ нема коментари.

Бидете први и оценете го “Bionika Диабил хром пиколинат и горчлива диња”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *