Health Aid Beta Glucan complex

1,180 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Beta Glucan Complex ги комбинира придобивките од витамините Ц, Д3 и Б12, како и селенот, бакарот, цинкот и фолатот за кои што е познато дека придонесуваат за нормално функционирање на здравиот имунолошки систем.

Бета Глуканите се молекули кои што природно се создаваат во клеточните ѕидови на одредени житни растенија како што се овесот и јачменот. Тие се добро познати по нивните својства за зајакнување на имунитетот како резултат од нивната способност да го поттикнуваат активирањето на макрофагите (клетки за имунолошки одговор кои што ги уништуваат заканувачките организми). HealthAid Beta Glucan Complex ги комбинира придобивките од витамините Ц, Д3 и Б12, како и селенот, бакарот, цинкот и фолатот за кои што е познато дека придонесуваат за нормално функционирање на здравиот имунолошки систем.

Ефектот на бета глуканите на канцерот е посебно интересен бидејќи клинички е докажано дека ги превенираат метастазите на повеќе начини:

– цитотоксичност: ги стимулираат макрофагите и натурал килер клетките да го сопрат растот на туморот.

– анти-ангиогенеза :ги спречуваат канцер клетките да создадат мрежа од крвни садови, кои се потребни за туморот да се храни и расте.

– делуваат реверзибилно на штетата на клетките направена од хемотерапијата и радиотерапијата.

Состав: Vitamin D3 (2000iu) 50ug, Vitamin C 200mg, Vitamin B6 3mg, Folic acid 400ug, Vitamin B12 5ug, Zinc 15mg, Copper 1mg, Selenium 100ug, Beta Glucan 1,3­-1,6 250mg.

Луѓето кои што сакаат да го зајакнат својот имунолошки систем
Оние кои што се подложни на инфекции
Луѓе кои што страдаат од алергии
Супортивна терапија кај канцер.
Бета Глукан Комплекс капсулите може да се земаат на дневна база за да се одржува оптимална имунолошката функција.

Помагаат во создавањето и подобрувањето на имунолошката состојба на организмот
Помагаат во превенцијата од малигни заболувања
Ја одржуваат благосостојбата на организмот
Возрасни и деца над 16 години по една капсула дневно на празен стомак. По потреба дозата може да се зголеми на две капсули. Да не се пречекорува препорачаната дневна доза освен доколку тоа не е препорачано од соодветно квалификувано лице.

* Внимание: Ве молиме побарајте професионален совет пред да го земете овој додаток, ако сте бремени, доите или користите некои лекови.

** Без квасец, глутен, пченица, соја, млечни производи, сол, вештачки бои, конзерванси и ароми