Carnomed Karnozin extra x120 капсули

2,950 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Карнозин ЕКСТРА е комбинација од карнозин и други супстанции за подмладување . Истражувањата за составот на карозинот кои траеле со години се дел од астронаутската програма на руската Влада.Неговата улога не била само да ја засили здрствената состојба на астронаутите, туку и да го намали влијанието на космичкото зрачење и да ги подобри адаптационите механизми на стрес. Од настанувањето на првата рецептура на Карнозин ЕКСТРА поминати се веќе 15 години, а за тоа време многумина се увериле во неговите позитивни ефекти.

 

Карнозинот како природна супстанција се наоѓа во секоја клетка на човечкиот и животинскиот организам. Најголема концентрација на карнозинот се наоѓа во мозочните ќелии, во срцевиот мускул и во остантите мускулни клетки.

Во текот на истражувањата научниците дошле до сознанија дека нивото на карнозинот се намалува со текот на годините. Лабораториските истражувања покажуваат дека карнозинот има голема способност да ги подмлади клетките, да го обнови нивниот изглед, да им го продолжи животот.Тоа е резултат на антиинфламаторни, антиоксидативни, антиалер-гиски и хелатни(врзување на тешки метали)својства на карнозинот.Карнозинот ЕКСТРА позитивно влијае на сите клетки, а благодарение на тоа и на с Од првите сознанија за карнозинот поминати се повеќе од 1000 години и напрвени се многу истражувања.

Денес постојат околу 2000 публикации на ПубМед ,кои се занимаваат со позитивните влијанија на карнозинот на здравјето.Важно е да се каже дека карнозинот е потполно безбеден и до денес не се откриени нескакани ефекти.

Основното истражување и истражувањето на животните покажува дека карнозинот го намалува ризикот за појава на диjабетесот, а кај луѓето кои веќе боледуваат од оваа болест карнозинот може да ги спречи комликациите и да го подобри залечувањето на раните. Постојат и студии кои покажуваат дека карнозинот го намалува и ризикот за појава на инфаркт на срцето и мозочниот удар, го намалува оштетувањето на црниот дроб и бубрезите од различно потекло, а го намалува и ризикот за појава на некои видови малигни заболувања.

Квалитетно конципираните студии покажуваат дека карнозинот може да ги намали симптомите на депресија, Паркинсоновата и Алцхајмеровата болест, деменцијата и шизофрнијата, а исто така да го намали и ризикот за појава на катаракта. Карнозинот ја подобрува еластичноста на кожата и со тоа го забавува настанувањето на брчките.

Карнозинот ЕКСТРА успешно се користи кај децата со спектар на аутистични болести и кај децата со оштетувања во развојот.

Со општите истражувања се дознало дека карнозинот ја подобрува кондицијата, силата на мускулите, ја неутрализира млечната киселина и ја зголемува издржливоста.

Состав:

Л-карнозин                                                        125 мг
Д-алфа токоферил сукцинат(Витамин Е) 20 мг
Л-карнитин                                                         20 мг
Коензим Q10                                                       20 мг
Екстракт од северна боровница                   20 мг
Екстакт од семки од грозје                             20 мг

Употреба: Карнозинот Екстра е единствениот додаток во исхраната прооизведен во услови на висококвалитетно производство.Содржи витамини и билни состојки богати со полифенолини со изразена антиоксидативна активност.Карнозинот, како главна состојка, поволно делува на кардиоваскуларниот систем, ги штити клетките од стареење и ја подобрува физичката активност и кондиција.Се препорачува за вегетаријанци затоа што не содржи ниту една состојка од животинско потекло.