Health Aid Vitamin C 1000mg таблети за џвакање

925 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Витаминот Ц е клучен при создавање на колаген кој влегува во состав на крвните садови, кожата, непцата, забите, коските и сврзните ткива. Ги штити клетките од оксидативен стрес, го подобрува имунитетот, обезбедува нормален енергетски метаболизам и има природна антихистаминска активност. Неопходен е и за нормална апсорпција на железото. Формулата со шипка и ацерола е идеална за сите со чувствителен желудник.

Витамин Ц придонесува за нормално формирање на колаген, како структурен протеин што дава поддршка на крвните садови, кожата, непцата, забите, коските и ‘рскавицата. Витаминот Ц исто така ја зголемува апсорпцијата на железото и придонесува за намалување на заморот како и стимулирање на имунитетот. HealthAid Витаминот Ц е преполн со шипинка и ацерола, со голем процент на биорасположливост и ресорптивност но и нежен за стомакот, без да предизвикува иритации на желудникот и цревата.

Состав: Vitamin C 1000mg (Of which: Ascorbic acid 680mg, Sodium ascorbate 480mg), Rosehip powder 50mg, Acerola powder 50mg.

Придонесува за одржување на нормална имунолошка функција за време и по интензивно физичко вежбање
Придонесува за нормално формирање на колаген
Придонесува за нормала структурна градба на крвните садови, коските, ‘рскавицата, кожата, непцата и забите.
Учествува во повеќе ензимски реакции кои се важни во ефикасното функционирање на метаболизамот и ослободување на енергија
Придонесува за нормална функција на нервниот систем
Важен е за нормална психолошка функција
Придонесува во заштитата на клетките од оксидативниот стрес
Ја зголемува апсорпцијата на железо и придонесува за намалување на заморот
Оние кои треба да ја подобрат својата имунолошка состојба
Оние кои сакаат да одржат здрави коски, нокти, кожа, коса и еластични крвни садови
Оние кои се изложени на дејството на слободните радикали
Оние кои бараат природен антихистамин
Оние со чувствителен желудник
Оние кои не можат да голтаат таблети
Таблетите витамин Ц 1000mg за џвакање може да се земат како дневен додаток во исхраната.

Наменети се за возрасни и деца над 12 години 1×1 таблета за џвакање, препорачано наутро со храна.