Health Aid Turmeric 750mg таблети

1,245 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Едно од најкорисните растенија Curcuma longа има долга историја во медицината по Ајурведа. Куркумин е активната компонента на турмерик, кој се одликува со многубројни бенефити по здравјето.

Еден од најголемите исцелители познат како Тumeric ( Curcuma longа ) има долга историја во медицината по Ајурведа. Куркумин е активната компонента на турмерик, кој се одликува со многубројни бенефити по здравјето.

Куркуминоидите се одликуваат со својството да учествуваат во намалување на производството на ензими кои промовираат воспаление во телото. Тие се исто така потентни антиоксиданти; учествуваат во заштитата на клеточната ДНК од секојдневното оштетување.

Состав: Turmeric Powder 750mg

Внимание: Побарајте професионален совет пред да го земете овој додаток, ако сте бремена или доите.

** Не содржи квасец, глутен, пченица, соја, млечни производи, шеќер, сол, вештачки бои, конзерванси и ароми.

** Додатоци во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна и урамнотежена исхрана и здрав начин на живот.

Возрасни и деца над 12 години една до две таблети на ден. Да не се надминува препорача­на­та дневна доза, освен ако не е поинаку пропишано од соодветно квалифику­ва­но лице.