AmosVital Vitamin C 1000 mg x 120 таблети

840 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Состав: Витамин Ц 1000 mg

Бренд:AmosVital
Сподели:

Витамин Ц игра првостепена улога во содавањето на колагенот, кој е значаен при развој и обновување на телесното ткиво, непца, крвни жили, коски и заби. Ја потпомогнува апсорпцијата на железото во организмот, лечи рани, опекотини и непца кои крварат. Го појачува дејството на лекови, кои се користат против инфекции на уринарниот тракт. Го помага намалувањето на холестеролот во крвта, го намалува создавањето на тромб во вените. Исто така се користи при лечење на настинки, при превенција на вирусни и бактериски инфекции.

Употреба: 1 таблета дневно.