Health Aid 5-HTP(5-Hydroxy Tryptophan) таблети

1,249 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

5-хидрокситриптофан е аминокиселина која нормално се произведува во човековиот организам . Најзастапена е во протеините и е следниот чекор во создавањето на серотонинот или хормонот на среќа. Учествува во подобрување на расположението, контрола на апетитот, одржување на сонот.

5-хидрокситриптофан е аминокиселина која е екстрахирана од африканското семе Griffonia simplicifolia, а се карактеризира со продолжено дејство во организмот.

5-хидрокситриптофан е аминокиселина која нормално се произведува во човековиот организам . Најзастапена е во протеините и е следниот чекор во создавањето на серотонинот или хормонот на среќа.

Серотонинот е примарно пронајден во гастроинтестиналниот систем, покрај тоа што тој се наоѓа во изобилие во мозокот и целиот нервен систем. Учествува во подобрување на расположението, контрола на апетитот, одржување на сонот.

Состав: L­5 HydroxyTryptoPhan [from Griff onia simplicifolia seed ex­tract] 50mg.

Не е додадено квасец, глутен, пченица, скроб, соја, млечни производи, шеќер, сол, вештачки бои, конзерванси и ароми.

Возрасни и деца над 16 години една до две таблета на ден. Доколку е потребно може да се земат до 4 таблети на ден. Максимум може да се земат до 6 таблети на ден со јадење. Да не се надминува препорача­на­та дневна доза, освен ако не е поинаку советувано од соодветно квалифику­ва­но лице.