Probiotec Спреј за заштитна маска 50ml

590 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Спреј базиран на пробиотици, ги ползува корисните бактерии за да ги колонизираат површините и да се “натпреваруваат” со лошите бактерии. На овој начин, всушност, добрите бактерии ја превземаат територијата од лошите. Ова значи дека тие можат да помогнат да се намали присуството на штетни бактерии на маската, што може да предизвика болести при вдишување.

Категорија:
Сподели:

Спреј за маска за лице
Маските за лице треба да се испрскаат со ProBiotec спреј по секоја употреба или после перење, или барем секој ден. Треба да се суши на воздух.

ProBiotec спреј за маска за лице, исто така, нуди подлабоко и подолготрајно чистење на ситните несовршености и пори на маската, деградирајќи ја нечистотијата и спречувајќи повторно валкање. Пробиотиците се во состојба да го разградат протеинскиот слој на вирусите и се многу ефикасни.

За разлика од средството за дезинфекција на база на алкохол, спрејот базиран на пробиотик промовира позитивни бактерии, обезбедувајќи природна заштита. Во 99% тестирани случаи, ProBiotec спрејот за маска за лице два часа по прскањето создава средина каде што патогените бактерии не можат да преживеат, бидејќи пробиотиците доминираат на површината. Поради природните состојки и позитивните микроорганизми, овој производ е исклучително нежен за кожата и за материјалите од кои што се изработени маските за лице.. Не содржи додадени хемикалии, бои или ароми.

Комплетно вегански, органски и био производ!

Произведено во Холандија.