Алкакапс Garlic капсули од лук

(0 оценки и коментари)

376 ден

Достапност: Нема на залиха

Бесплатна достава!

Моќта на лукот концентрирана во Алкакапс Garlic. Капсули од лук кои не предизвикуваат непријатен мирис и не создаваат киселини во желудникот.

Нема на залиха

АЛКАКАПС Garlic обезбедува ефикасна природна заштита на срцето и крвните садови, незаменлив е во снижувањето на покаченото ниво на масти во крвта и на крвниот притисок, има силно антибактериско својство и го подобрува имунитетот.

Во борбата со сè поприсутните болести на срцето и крвните садови (артеросклероза, зголемен крвен притисок), најзначајната улога во природната заштита на овие органи ја има токму лукот.

Пред сè, незаменлив е во снижувањето на покаченото ниво на масти во крвта (вкупен холестерол, ЛДЛ и триглицериди), потоа е корисен во борбата против артеросклерозата (го спречува задебелувањето на ѕидовите на крвните садови и ја инхибира агрегацијата на тромбоцитите) и го намалува благо покачениот крвен притисок.

Бидејќи е познат и како природен антибиотик, лукот е мошне ефикасен и во справувањето со најразлични инфективни причинители, заради високата концентрација на сулфурни компоненти. Докажано е дека сокот од свежо исцеден лук, разблажен дури и до 1:25 000, може да го запре растот на бактериите Staphylococcus, Echerichia coli, Proteus i Pseudomonas.

Освен што има антисептично својство, лукот е докажано ефикасен и во подобрувањето на имунитетот.

Освен како свеж, лукот може да се конзумира и во облик на меки желатински капсули.

Предноста на конзумирањето на лукот токму во облик на меки желатински капсули е во тоа што тие се раствораат дури во цревата и при нивна употреба не предизвикуваат непријатен мирис и не создаваат киселини во желудникот.

АЛКАКАПС Garlic меките желатински капсули содржат 270mg маслен екстракт од лук во една капсула. Препорачаната дневна доза на овој производ е, во зависност од целта, 3 пати по една до 3 пати по 2 капсули во текот на денот, пред оброкот.

Претставуваат додаток во исхраната, кој може да се земе во аптека без лекарски рецепт. Пакувањето содржи 30 меки желатински капсули.

● Состав

Претставуваат меки желатински капсули, додаток во исхраната.

Една капсула содржи 270mg маслен екстракт од лук (alii sativi bulbus maceratio oleosa).

Препорачан дневен внес е 3-10 капсули, т.е. 810-2700mg маслен екстракт од лук.

● Се препорачува

При артериска оклузивна болест, заради инхибиција на агрегација на тромбоцитите.

При хиперлипидемија – бидејќи ги намалува ЛДЛ, холестеролот и триглицеридите.

При блага до умерена хипертензија, бидејќи го намалува систолниот крвен притисок.

При состојби на намален имунитет, инфекции.

● Начин на употреба

3-10 капсули во текот на денот, во поделени дози, пред оброкот.

Препаратот се зема како цела капсула и се пие со малку течност.

Пакување:

30 меки желатински капсули

Овој производ нема коментари.

Бидете први и оценете го “Алкакапс Garlic капсули од лук”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *