Sattwa влажни марамчиња за отстранување на шминка

35 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

За кожата да остане свежа и нежна во текот на целиот ден, треба да се грижиме за нејзината природна влажност уште при чистењето и при отстранувањето на шминката. Влажните марамчиња за отстранување шминка Sattwa лесно ги отстрануваат шминката од кожата и онечистувањата од надворешната средина, грижејки се за природната влажност на кожата.

Влажните марамчиња Sattwa во својот состав не содржат алкохол и се збогатени со Д-пантенол и со витамин Е.

Комбинацијата на вградените активни состојки во лосионот, Д-пантенол и витамин Е, обезбедува идеална нега и хидратација на кожата. Д-пантенолот ја регулира влажноста на површината на кожата и не дозволува нејзино сушење истовремено помагајки ја нејзината регенерација. Како антиоксиданс, витаминот Е ја штити кожата од надворешни влијанија и го забрзува обновувањето на оштетените делови на кожата предизвикани од дејството на слободните радикали.

Со марамчињата Sattwa, кожата е темелно исчистена од нечистотиите и од шминката.

Влажните марамчиња Sattwa се дерматолошки тестиран производ од соодветна институција во ЕУ.

Производот е дерматолошки тестиран