Sattwa крем со витамин Ц 55ml

429 ден

Достапност: На залиха

Бесплатна достава!

Тајната за здрава и за блескава кожа лежи во воспоставувањето физиолошка рамнотежа во микроциркулацијата (есенцијален систем на кожата),која ги транспортира сите витални елементи на кожата.

Витаминот Ц ја подобрува микроциркулацијата во кожата, а со тоа се подобрува размената на хранливи материи во кожата, па таа станува сјајна, блескава и интензивно ревитализирана. Вградениот витамин Ц дејствува неколкукратно:
врши заштита и ревитализација на клетките на кожата;
ја белее кожата (помага кај т.н. старечка пигментација);
го активира создавањето на колагенот и ја зголемува еластичноста на кожата.
Екстрактот од гинсенг синергично го дополнува ефектот на витаминот Ц. И овој екстракт дејствува стимулатувно за создавањето колаген, па ја зголемува еластичноста на кожата, помага за белеење и за ргенерирање на кожата и за полесно заздравување на раничките.
Екстрактот од гинко има изразени антиоксидативни својства, па учествува во неутрализацијата на штетните слободни радикали, со што ја заштитува кожата од предвремено стареење. Воедно, има својство и да ги намалува иритациите, а со тоа ја смирува кожата.
Наменет е за сите типови кожа, подложни на стресни состојби предизвикани од замор, никотин, аерозагадување, сонце и др.

Производот е дерматолошки тестиран.

Бренд:Alkaloid, Sattwa
Сподели: