Health Aid Aloe Vera gel 250ml

995 ден

Достапност: Нема на залиха

Бесплатна достава!

HealthAid формулирал 100 % природен гел од алое вера познат по своите лековити својства кои делуваат смирувачки на иритираната и изгорена кожа. Гелот има својства да дава доволна влажност и брза регенерација како и брзо враќање на природниот здрав сјај на кожата.

Нема на залиха

HealthAid формулирал 100 % природен гел од алое вера познат по своите лековити својства кој делува смирувачки на иритираната и изгорена кожа. Гелот има својства да дава доволна влажност и брза регенерација. Aloe Vera gel на HealthAid лесно се апсорбира и овозможува брзо враќање на природниот здрав сјај на кожата.

Докажано е дека Aloe Vera gel е корисен при третман на сува кожа, послаби кожни инфекции, рани и изгореници, акни. Има влијание при третман на егземи, генитален херпес, псоријаза, гангренозни рани, лихен планус, оштетување на кожата од зрачење, скабиес (шуга) и уште многу други состојби на кожата.

Кај изгорениците од сонце делува благопријатно, создава заштитен слој и ја враќа влажноста и еластичноста на кожата. Ја забрзува регенерацијата на кожата кај изгореници од прв и втор степен.

Спречува стареење на кожата преку подобрување на влажноста и еластичноста.

Aloe Vera gel на HealthAid e без сулфати, пропилен гликоли, не содржи вештачки бои и мириси.

Лица кои имаат многу сува кожа
Оние кои се соочуваат со чешање предизвикано од алергии на кожата и иритации
Лица со изгореници на кожата
Оние кои се соочуваат со псоријаза
Лица кои имаат егзема
Aloe Vera gel е благопријатен при иритација на кожата, изгореници од сонце или било кој друг тип на термички оштетувања на кожата, псоријаза, егземи, сува кожа. Гелот ја враќа влажноста и ја регенерира кожата. Aloe Vera gel овозможува брзо враќање на природниот здрав сјај на кожата.

Погоден е за лице, раце и тело, за сите типови на кожа.