Информации за достава

Испораката е бесплатна за сите нарачки над 800 денари во Скопје и сите останати градови и населени места.

За нарачки со износ помал од 800 денари се наплаќа трошок за испорака од 120 денари.

За сите нарачки со опција плаќање при достава се наплаќа фиксен надоместок од 30 денари.

Испораката се извршува на територијата на цела држава од понеделник до петок и тоа:

на територија на Скопје и околината:

  • 1-3 работни денови

На територија надвор од Скопје

  • 2-3 работни денови

Имајте во предвид дека во сабота и недела и на државни празници не испорачуваме поради тоа што и нашите добавувачи не работат, па така и ние ги користиме празниците и викендите да се релаксираме и празнуваме. 

Доколку  курирот кој ја врши испораката не успее да Ве најде на дадената адреса и да Ви ја предаде пратката, ќе Ви биде доставено писмено известување за направениот обид. Курирот ќе изврши втор обид за достава во истиот ден и доколку повторно не ве најде на дадената адреса ќе бидете контакитрани на телефонскиот број кој сте го оставиле за контакт. Од таа причина е многу важно при нарачката да оставите точни податоци и точен телефонски број. Истите се користат единствено при испораката. 

Овие правила на испорака стапуваат на сила од Септември 2023 година. Промените во правилата на испорака ќе бидат јавно објавени на веб странатa www.evit.mk