берберин дијабет прекумерна тежина
Дијабетес, прекумерна тежина, холестерол – решението е БЕРБЕРИН!

Берберинот предизвика голема бука во индустријата за додатоци во исхраната! Со секој изминат ден, берберинот станува сè попопуларен меѓу луѓето со афинитет за хербални лекови и здрава исхрана. И тоа е затоа што берберинот има огромна предност во однос на голем број други, уште попопуларни состојки со антиоксидантни својства. Причината за ова е што неговите позитивни ефекти немаат граници – има својства со широк спектар кои влијаат на симптомите на дијабетес, високи нивоа на холестерол, дебелина (особено во пределот на стомакот), деменција и многу повеќе! Од особен интерес се резултатите од неодамнешното истражување спроведено за ефектите на берберинот, според кои овој моќен антиоксиданс нуди исклучителни придобивки и за посттрауматско стресно нарушување!

Поради значајните клинички придобивки што ги обезбедуваат, растенијата што содржат берберин се почитувани меѓу билкарите и практичарите на модерната природна медицина. Од почетокот на 20-тите години на минатиот век, во многу земји во светот, а особено во Кина, берберинот постепено влегува во улога на природен лек со широк спектар на примени.

Берберинот е природен производ со висока биолошка активност кој е добро познат во ајурведската и кинеската традиционална медицина за борба против паразити, инфекции и за регулирање на вредностите на шеќер и липиди во крвта. Берберинот се добива од различни билки, но најквалитетниот берберин е добиен од куркуминовото дрво што гарантира исклучително висококвалитетен и концентриран екстракт со високо биолошка активност. Постојат стотици научни истражувања кои го проучуваат дејството на Берберинот и ја потврдуваат неговата ефикасност која пред се се должи на неговото дејство врз специфични ензими чија што активност се зголемува при дијабетис. Покрај тоа  ја оптимизира отпорноста на инсулин, ја стимулира гликозата, го намалува производството на шеќер во црниот дроб, го забавува разградувањето на јаглени хидрати во цревата, активно ја подржува нормалната цревна микрофлора. Неговото дејство е споредбено исто со најчестите фармацевтски лекови за дијабетис, а неговата предност е што има природно потекло и е безбеден за употреба без никакви контраиндикации. Берберинот го регулира метаболизмот на масти, ги намалува нивоата на триглицериди и серумскиот холестерол, ја подржува работата на кардио-васкуларниот систем и спречува таложење на маснотии со што допринесува и во регулирање на телесната тежина. Сето ова со право го прави берберинот еден од најкомплексните и најделотворни природни производи при метабиолички синдром кој што се одликува со обезност и инсулинска резистентност со покачен крвен притисок, зголемени вредности на холестерол и шеќер во крвта и висок атеросклеротичен ризик.

Берберинот се препорачува при:

  • дијабетес II тип,
  • преддијабетини состојби;
  • наследен ризик за дијабетис;
  • нарушен метаболизам на јадглехидрати и липиди;
  • покачени вредности на холестерол и триглицериди;
  • покачена телесна тежина; метаболички синдром.

Од сето ова можеме да заклучиме дека берберинот е безбеден и ефикасен за употреба и не предизвикува несакани ефекти. Вообичаената стандардна дневна доза изнесува 500 mg два до три пати дневно, пред јадење.

Овој веб сајт користи веб колачиња. Би сакале да користиме веб колачиња "Cookies", со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство на нашиот веб сајт. Ова ни овозможува да го подобриме Вашето идно искуство на нашиот веб сајт. Политика за колачиња
СЕ СОГЛАСУВАМ
не се согласувам