храна богата со витамин д
Витамини и минерали

Која храна е богата со витамин Д?

Витаминот Д е витамин растворлив во масти, којшто служи за многу витални функции во телото. Претставува уникатен нутриент што го добиваме од извори на храна, но исто така е нешто што го создаваат нашите тела. Всушност, витаминот Д се добива на три начини – од сонце, од храна и од суплементи со витамин Д. Изложеноста на …

Повеќе
Витамини и минерали

13 Истражувани придобивки од цинк

Што е цинк? Цинкот делува антиинфламаторно и антиоксидативно за многу биолошки процеси кај луѓето. Релативно добро е познато дека претставува поддршка за имунитетот, но може да биде и многу важен за репродуктивното здравје, како и за правилен раст и развој кај децата, за здравје на коските, видот, слухот, дигестивното здравје, кожата и за раст на …

Повеќе
Овој веб сајт користи веб колачиња. Би сакале да користиме веб колачиња "Cookies", со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство на нашиот веб сајт. Ова ни овозможува да го подобриме Вашето идно искуство на нашиот веб сајт. Политика за колачиња
СЕ СОГЛАСУВАМ
не се согласувам
САКАШ ПОДАРОК?
Зачленете се на нашата е-маил листа за да добивате ексклузивни известувања за промоции, попусти, нови производи + ќе добиете и подарок!
    ЗАЧЛЕНИ МЕ
    Ја прочитав и се согласувам со Политиката на приватност
    Не благодарам!