добар протеин
Општо здравје, Протеини

Како да го одберете идеалниот протеин

Во моментот една од најактуелните теми поврзана со здравиот начин на живот и различните режими на исхрана се протеините и нивната употреба во нашето секојдневие. На пазарот се нудат најразлични протеински додатоци со различно потекло и намена. Прашањето е како да го препознаете „вистинскиот“ за Вас во морето производи што ќе ги задоволи сите ваши …

Повеќе
Протеини

„Лепак кој го држи телото“ Дали знаеме колку е навистина важен колагенот?

Колагенот е најбогатиот протеин во телото. Неговата застапеност игра важна улога за здравјто на коските, мускулите, кожата, косата, ноктите па и срцето. Тој го составува сврзното ткиво околу зглобовите и ја одржува стабилноста на ткивата, поради што го нарекуваат и „лепак кој го држи телото“. Колагенот е единствената белковина која ги содржи двете аминокиселини кои …

Повеќе
Овој веб сајт користи веб колачиња. Би сакале да користиме веб колачиња "Cookies", со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство на нашиот веб сајт. Ова ни овозможува да го подобриме Вашето идно искуство на нашиот веб сајт. Политика за колачиња
СЕ СОГЛАСУВАМ
не се согласувам