smart brain kognitiven razvoj kaj decata
Витамини и минерали, Детско здравје

Подобар когнитивен развој кај децата

“Smart Brain” додатоци на исхрана придонесуваат подобар развој на активно размислување кај децата и поради тоа можат да се наречат и „витамини за умот“, ја зголемуваат концентрацијата и му помагаат на телото и на умот да ги совладуваат своите секојдневни задачи. Го поддржуваат растот и развојот на клетките, придонесуваат подобра функција на нервниот систем, нормална …

Повеќе
омега 3 масни киселини за деца
Витамини и минерали, Детско здравје

Омега-3 масни киселини, овој нутритиент е од животно значење за правилен раст и развој на вашето дете

Додека детето е мало, но и во текот на неговото растење, родителите особено внимаваат на грижата за здравјето на детето. Секој родител барем еднаш помислил како можеме да бидеме сигурни дека нашето бебе е здраво и се развива правилно? Која храна и витамини му се потребни на детето за да биде силно и здраво и …

Повеќе
тантрума кај мали деца бес
Детско здравје, Ментално здравје

Нападот на бес и појава на тантрума кај децата сериозен аларм или вообичаеност

Драматична е состојбата со менталното здравје кај децата особено во периодот после Ковид-19. Пандемијата придонесе за целокупното нарушување на менталното здравје и задава сериозни проблеми кои се голем товар како за децата така и за нивните родители, па и за малиот број професионални лица кои работаат на оваа проблематика. Свеста треба да биде подигната на …

Повеќе
Овој веб сајт користи веб колачиња. Би сакале да користиме веб колачиња "Cookies", со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство на нашиот веб сајт. Ова ни овозможува да го подобриме Вашето идно искуство на нашиот веб сајт. Политика за колачиња
СЕ СОГЛАСУВАМ
не се согласувам