Лутеинот е каротеноид – пигмент од растително потекло кој најмногу се наоѓа во зелен листест зеленчук и морковите. Лутеинот во човековиот организам најмногу се акумулира во макулата, дел од ретината одговорна за разликување на боите. Препаратите со Лутеин се користат за подобрување на видот. Сите производи се достапни за онлајн нарачка со бесплатна достава.

Прикажани 6 производи