Фолатот или Витамин Б9 е витамин од групата Б. Претставува коензим за синтеза на нуклеинските киселини (DNA RNA) и правилна делба на клетките, за што често се препорачува кај бремени жени за правилен развој на плодот. Недостаток од Фолната киселина може да доведе до одреден вид на анемија. Сите производи се достапни за онлајн нарачка со бесплатна достава.

Прикажани 8 производи