храна богата со витамин д
Витамини и минерали

Која храна е богата со витамин Д?

Витаминот Д е витамин растворлив во масти, којшто служи за многу витални функции во телото. Претставува уникатен нутриент што го добиваме од извори на храна, но исто така е нешто што го создаваат нашите тела. Всушност, витаминот Д се добива на три начини – од сонце, од храна и од суплементи со витамин Д. Изложеноста на …

Повеќе
кафе талог совети
Нула отпад, Храна и пијалоци

7 Корисни употреби на искористен талог од кафе

Нема ништо подобро од мирисот на свежо мелено кафе наутро (попладне или навечер – во било кое време од денот). Интересен податок е тоа што дури и луѓето кои не го поднесуваат вкусот на кафето честопати го сакаат неговиот мирис. Оваа појава веројатно се должи на хемиската структура на зрната кафе, бидејќи тие содржат многу примамливи мириси …

Повеќе
Витамини и минерали

13 Истражувани придобивки од цинк

Што е цинк? Цинкот делува антиинфламаторно и антиоксидативно за многу биолошки процеси кај луѓето. Релативно добро е познато дека претставува поддршка за имунитетот, но може да биде и многу важен за репродуктивното здравје, како и за правилен раст и развој кај децата, за здравје на коските, видот, слухот, дигестивното здравје, кожата и за раст на …

Повеќе
Овој веб сајт користи веб колачиња. Би сакале да користиме веб колачиња "Cookies", со цел да го подобриме Вашето корисничко искуство на нашиот веб сајт. Ова ни овозможува да го подобриме Вашето идно искуство на нашиот веб сајт. Политика за колачиња
СЕ СОГЛАСУВАМ
не се согласувам